نادرشیمی

استئارات لیتیوم به همراه نام انگلیسی و ساختار شیمایی

استئارات لیتیوم (به انگلیسی: Lithium Stearate) یک ترکیب شیمیایی با فرمول  C35H18LiO2  همان نمک لیتیوم اسید استئاریک است. به طور رسمی به عنوان صابون (نمک اسید چرب) طبقه بندی می شود. لیتیوم استئارات یک جامد نرم سفید رنگ است که به نام های لیتیوم اکتاکانوئیک و نمک لیتیوم نامیده میشود. این ماده از ترکیب هیدروکسید لیتیوم و چربی های حیوانی و یا گیاهی ( اسید استئاریک ) تشکیل میشود.

ویژگی های استئارات لیتیوم

نمک‌های فلزی اسیدهای چرب (به اصطلاح صابون) در درجه اول به عنوان ماده پاک کننده استفاده می‌شوند. مولکول‌های آن‌ها به آسانی به هر دو مولکول قطبی (از آب) و مولکول‌های غیرقطبی (از روغن) وصل می‌شوند.استئارات لیتیم نیز مانند بسیاری از استئارات های دیگر از جمله استئارات کادمیم در آب نامحلول می‌باشد. 

ویژگی های شیمایی استئارات لیتیوم

 نقطه ذوب استئارات لیتیوم حدودا 220 درجه سانتی گراد است این ماده دارای نقطه ذوب نسبتا بالایی است و قوام خود را حفظ میکند پس میتوان گفت این ماده دارای ثبات و پایداری مناسبی است.

استئارات لیتیوم  در دما و فشار معمولی پایدار است. در آب و اتانول بسیار کم محلول است ،با حلالیت 0.09 گرم در 100 میلی لیتر در آب و 0.04 گرم در 100 میلی لیتر در اتانول(خاصیت نامحلول بودن در آب را دارد و میتوان از آن در ترکیبات ضد زنگ و خوردگی  استفاده کرد) همچنین در اتیل استات و روغن معدنی نیز نامحلول است. در روغن معدنی کلوئید تشکیل می دهد. 

 
ساختار شیمیایی استئارات لیتیم
ساختار شیمیایی استئارات لیتیم
پودر سفید استئارات لیتیم

کاربرد استئارات لیتیوم چیست؟

استئارات لیتیوم بر خلاف صابون فلزات دیگر مانند سدیم و پتاسیم که کاربرد شوینده و پاک‌کنند دارند در صنعت به عنوان یکی از مواد اولیه تولید گریس لیتیوم مورد استفاده قرار می‌گیرد.برای تولید صابون‌های مبتنی بر لیتیوم از واکنش صابونی‌سازی تری‌گلیسیرید‌ها با استفاده از هیدروکسید لیتیم یا کربنات لیتیوم بهره می‌برند. این صابون‌ها یعنی صابون‌های لیتیومی یکی از اجزای روان‌کننده و مواد آزادکننده در دمای بالا مورد استفاد قرار می‌گيرند. از آن به عنوان گریس های روان‌کننده عمومی استفاده می‌شود که مقاومت بالایی در برابر آب دارند . همچنین در دمای بالا و پایین بسیار مفید بوده که کاربردهای گسترده‌ای در خودرو، صنعت ماشین آلات سنگین و هواپیما پیدا کرده است.

کاربرد ها

  •  به عنوان یک عامل غلیظ کننده و ژل کننده برای آماده سازی روغن ها به گریس های روان کننده استفاده می شود. این جزء فعال گریس لیتیوم است. 
  •  به عنوان مواد افزودنی روان کننده درمحصولات پلاستیکی و لاستیکی و خودرو استفاده می شود.
  •  اینکه به عنوان یک عامل تثبیت کننده در صنعت پلاستیک استفاده می شود.
  • میان کاتالیزور های شیمیایی و امولسیفایر کننده در پلیمریزاسیون لاستیک و رزین کاربردی است.
  • در نهایت، به عنوان بازدارنده خوردگی نفت استفاده میشود.

بررسی استئارات لیتیوم از نظر بهداشتی و آزمایشگاهی

استئارات لیتیوم باید در فضای در بسته نگهداری شود. همچنین هنگام کار با این ماده باید از لباس و دستکش و عینک استفاده کرد زیرا در صورت تماس با پوست یا چشم میتواند به شدت خطرناک باشد. در صورت تماس این ماده با پوست باید آن ناحیه پوست را با آب و صابون بشویید و در صورت تماس با چشم با آب فراوان شست و شو داده. 

استنشاق این ترکیب شیمیایی میتواند خطرناک باشد. در صورتی که این ماده را استنشاق کردید دراز بکشید و از هوای تازه تنفس کنید. درصورت بهبود نیافتن در فرصت مناسب به پزشک مراجعه کنید. بلع این ماده میتواند خطرناک باشد. پس از بلع دهان را فورا با آب بشویید و در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید.

 در مورد آتش سوزی حاصل از استئارات لیتیوم باید گفت با کپسول آتش نشانی کربن دی اکسید خاموش میشود.

 

آنالیز شیمیایی استئارات لیتیوم

در جدول زیر میتوانید ویژگی های مدنظر خود را مطالعه کنید. نقطه ذوب تا میزان رطوبت آن در گرید پایه.

پارامتر نتیجه تست
نقطه ذوب 220 درجه سانتی گراد
رطوبت به درصد 1.2 درصد
اسید چرب آزاد 1تا 0.5
شکل ظاهری پودر سفید رنگ

قیمت و درخواست نمونه

برای دریافت نمونه و قیمت میتوانید با واحد فروش شرکت نادرشیمی در ارتباط باشید.همچنین میتوانید از طریق این فرم به منظور دریافت نمونه اقدام فرمایید.اگر سوالی دارید کارشناسان ما در کنارشما هستند.

0 0 رای ها
امتیاز دهی
دنبال کردن
اطلاع رسانی
guest

0 نظرات
قدیمی ترین
جدیدترین بیشترین رای
بازخورد های درون خطی
مشاهده تمام نظرات
0
از نظر شما استقبال میکنیم بازخورد خود را ثبت کنیدx