نادرشیمی

استئارات سدیم به همراه ساختار و نام انگلیسی آن

استئارات سدیم  از نظر ظاهری ماده ای جامد سفید رنگ که ph آن بازی است. و در صابون های مختلف، عطر ها، کرم های مرطوب کننده، صنایع لاستیک سازی، انواع مواد شوینده و محصولات آرایشی بهداشتی استفاده میشود . این ماده موثر در صنعت مواد شوینده نقش مهمی ایفا میکند به طوری که میتوان گفت امروزه در تمام پودر های لباسشویی ماشینی یافت میشود. همچنین در ساخت کرم ها ، پماد ها ، شیاف،  دئودورانت ها ، سایه چشم و …. کاربرد دارد،و این کاربرد وسیع صنعتی در حال گسترش میباشد.استئارات سدیم یک سورفکتانت، پاک‌کننده، امولسیفایر و کنترل‌کننده ویسکوزیته است.از این ماده در فرمولاسیون ابتدایی انواع چربی‌گیرها استفاده می‌شود. و به عنوان یک سورفاکتانت برای کمک به حلالیت ترکیبات آبگریز در تولید اسفنج های دهان استفاده می شود. درصد استئارات سدیم بستگی به چربی مواد تشکیل دهنده دارد. در ادامه به کاربرد ها،ویژگی های شیمیایی و  سایر ابعاد این ماده میپردازیم.

 

ویژگی های استئارات سدیم از نظر شیمیایی

 از دو قسمت هیدروفیل(آبدوست) و هیدروفوب(آبگریز) تشکیل شده است. این دو قسمت ترکیبات مختلف را به تشکیل نوعی پیوند شیمیایی به نام میسل  وادار میکند که در این حالت سر آبدوست آن رو به بیرون و سر آبگریز آن رو به داخل قرار میگیرد.سدیم استئارات میتواند به عنوان یک پاک کننده عمل کند: به عنوان ماده پایه در تولید شوینده ها. یون های سختی آب را کاهش دهد.در شوینده های ماشین لباسشویی کنترل کننده کف سورفاکتانت باشد. همچنین به نرم کردن لباس ها کمک کند.

سورفاکتانت،ماده فعال سطحی چیست؟

ترکیباتی آلی هستند که دارای گروه‌های هیدروفوبیک(آبگریزی) که نقش دم و دنباله را دارد.
گروه‌های هیدروفیلیک (آبدوستی) که نقش سر را دارد می‌باشند بنابراین معمولاً به‌طور ناچیز در آب و حلالهای آلی حل می‌شوند.

انحلال پذیری و نقطه ذوب

این ترکیب ، نامحلول در آب سرد میباشد و هنگامی که دمای آب را افزایش میدهیم انحلال آن به سرعت افزایش پیدا میکند این افزایش در آب بالای 60 درجه سانتی گراد به مقدار زیاد و آسانی حل میشود.و نقطه ذوب این ماده 180 درجه سانتیگراد  است.

آرایش مایسل(Micelle)

اهمیت استئارات سدیم در صنایع و کاربرد های آن

 در بسیاری از محصولات صنعتی نظیر مواد غذایی و آشامیدنی، محصولات کشاورزی و دارویی کاربرد دارد.این نشان دهنده اهمیت این ماده در صنایع مختلف میباشد و تقریبا یکی از پایه ای ترین مواد برای تولیدات شوینده ها میباشد.اما باید دانست که کاربرد های گسترده دیگری نیز دارد که در ادامه به طور مختصر به آنها میپردازیم.

کاربرد ها

  1. در صنعت لاستیک و پخت لاستیک
  2. کاربرد در رنگ های لاتکس latex و جوهر
  3. اسنئارات سدیم به عنوان ضد چربی و ماده اولیه ترکیبات ضد چربی به کار میرود
  4. یکی از اصلی ترین اجزای اولیه صابون و شوینده ها
  5. در صنعت وسایل آتش بازی و شمع نقش دارد
  6. در تولید روان کننده ها کاربرد دارد
  7. از اکسید شدن فلزات جلوگیری میکند
  8. باعث فعال شدن سیستم های رهایش دارو میشود
  9. در تولید کپسول آتشفشانی نیز نقش دارد
استئارت سدیم به شکل پودر سفید
پودر سفید استئارات سدیم

بررسی استئارات سدیم از نظر بهداشتی و زیست محیطی،آیا این ماده سمی است یا بی خطر؟

در ارتباط با خطرات بهداشتی و زیست محیطی باید دانست که سازمان غذا و دارو آمریکا و سازمان ایمنی مواد غذایی اروپا و کمیته مشترک مواد افزودنی، مصرف استئارات سدیم را در محصولات صنایع غذایی بی خطر دسته بندی میکنند. بنابراین تقریبا مصرف این ماده هیچگونه عوارض جانبی خاصی به همراه ندارد ، به طور کلی استفاده از نمک های سدیم را در مواد غذایی و خوراکی ها رایج است، همچنین با گرید خوراکی به عنوان آنتی کیک در خوراک دام ها نیز مورد استفاده قرار میگیرد.

خطرات آزمایشگاهی

  • در صورت تماس با چشم آسیب های جدی به وارد میکند.
  • برای آبزیان سمی میباشد.
  • پسماند آنها میتواند در بلند مدت برای آبزیان سمی باشد.
سمی و خطرناک برای آبزیان
استئارات سدیم میتواند برای آبزیان سمی باشد!

استئارات سدیم چطور تشکیل میشود؟

روش اول تولید استئارات سدیم ( مستقیم )
این روش به وسیله واکنش شیمیایی بین اسید استئاریک و هیدروکسید سدیم ساخته میشود و معادله شیمیایی  آن به شکل زیر است:

C17H35COOH + NaOH = C17H35COONa + H20
از این روش در تولید دیگر نمک های اسید چرب نیز به کار میرود .

روش دوم تولید استئارات سدیم( هیدرولیز تری گلیسیرید )
این روش از طریق صابون سازی ( هیدرولیز بازی )  بین NaOH  با تری گلیسیرید انجام میگیرد، معادله شیمیایی آن به شکل زیر است:

(C18H35O2)3C3H5 + 3 NaOH  =  C3H5(OH)3 + 3 C18H35O2Na
این فرم معمول اسید استئاریک در طبیعت است که در روغن های حیوانی و گیاهی یافت میشود .

ساختار شیمیایی استئارات سدیم

آنالیز شیمیایی استئارات سدیم

در جدول زیر میتوانید ویژگی های مدنظر خود را مطالعه کنید. نقطه ذوب تا میزان رطوبت آن در گرید پایه.

پارامتر نتیجه تست
نقطه ذوب 180 درجه سانتی گراد
رطوبت به درصد 1-2 درصد
اسید چرب آزاد 1تا 0.5
شکل ظاهری پودر سفید رنگ

قیمت استئارات سدیم و درخواست نمونه

برای دریافت نمونه و قیمت میتوانید با واحد فروش شرکت نادرشیمی در ارتباط باشید.همچنین میتوانید از طریق این فرم به منظور دریافت نمونه اقدام فرمایید.اگر سوالی دارید کارشناسان ما در کنارشما هستند.

0 0 رای ها
امتیاز دهی
دنبال کردن
اطلاع رسانی
guest

0 نظرات
بازخورد های درون خطی
مشاهده تمام نظرات
0
از نظر شما استقبال میکنیم بازخورد خود را ثبت کنیدx