نادرشیمی

استئارات پتاسیم به همراه ساختار و نام انگلیسی آن

استئارات پتاسیم صنعتی یک امولسیون کننده از نمک های استئارات است. و این یعنی میتواند چربی‌ها و آب را که با هم نامحلول هستند و ترکیب نمیشوند را با هم ترکیب کند.
و همانند استئارات سدیم پودری سفید رنگ میباشد که در الکل حل میشود. در آب با دمای بالای 70 درجه سانتی گراد حلالیت آن افزایش پیدا میکند تا جایی که کاملا حل شود. استئارات پتاسیم به طور وسیعی در صنعت صابون، داروسازی و آرایشی بهداشتی و صنایع غذایی کاربرد دارد. همچنین به عنوان عامل امولسیون کننده، پاک کننده، آزاد کننده در تهیه قرص ها و استابلایزرها عمل میکند.

فرمول شیمیایی این ترکیب C18H35KO2 میباشد.و نقطه ذوب آن 150- 155 درجه سانتی گراد میباشد. در ادامه این متن به اهمیت، موارد کاربرد، مشخصات ، بررسی شیمیایی و اطلاعات ضروری آزمایشگاهی بیشتر میپردازیم.

اهمیت و کاربرد استئارات پتاسیم در صنایع

استئارات پتاسیم را میتوان در بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی نظیر رژ لب، رژ گونه، خط چشم و ریمل یافت. همچنین در افزودنی های خوراکی، دئودورانت ها و محصولات مراقبت از پوست و مو از استئارات پتاسیم استفاده میشود. از این ماده کمتر در عطر سازی نیز استفاده میشود. به طور کلی استئارات پتاسیم در غذا ها ، دارو ها ، محصولات آرایشی بهداشتی ، محصولات کشاورزی و خوراک دام ها استفاده میشود. استئارات پتاسیم به عنوان امولسیون کننده از خانواده نمک های استئارات با تثبیت کنندگی فرمول ها در محصولات آرایشی و بهداشتی و افزایش ضخامت،ماده ای خاص و کاربردی به شمار می آید.

ساختارشیمیایی استئارات پتاسیم
ساختار استئارات پتاسیم

کاربردها

میتوان گفت از استئارات پتاسیم  به منظور تثبیت فرمول های شیمیایی و افزایش ضخامت و یا روان کنندگی در صنایع آرایشی و بهداشتی استفاده میشود. این ماده همچنین با قابلیت امولسیون کنندگی محلول ها به راحتی باعث حل شدن چربی ها در آّب شده و از همین خاصیت در صنعت لاستیک سازی نیز استفاده میشود و به عنوان عامل پخت لاستیک مورد استفاده قرار میگیرد.نا گفته نماند که استئارات پتاسیم در تولید PVC و لاستیک های آکریلیک( نوعی لاستیک مصنوعی که در برابر اکسیداسیون و روغن های داغ مقاوم است) مورد استفاده قرار میگیرد.

از همین ویژگی در صنایع غذایی نیز به منظور امولسیون کنندگی ( محلول چربی در آب ، امولسیون) و تثبیت کنندگی و یا حتی تولید ژله استفاده میشود. و  اما کاربرد استئارات پتاسیم در محصولات آرایشی و بهداشتی در فرمول ساخت آنها میتوان یافت. این کاربرد وسیع را میتوان در محصولات مراقبت پوست و مو هم پیدا کرد.به طور خلاصه میتوان موارد زیر را در نظر گرفت:

  • امولوسیون کننده
  • روانکنندگی و تثبیت فرمول در صنایع آرایشی بهداشتی
  • پخت لاستیک در صنایع لاستیک سازی
  • صنعت PVC
  • محصولات مراقبت از پوست و مو
  • صنایع غذایی
چهار لاستیک
کاربرد گسترده در صنایع لاستیک سازی.

ویژگی های استئارات پتاسیم

به طور کلی، از هیدروکسید پتاسیم بر خلاف هیدروکسید سدیم در صابون ها استفاده میشود و از آنها صابون های نرم و سخت ساخته میشود. همچنین در محصولات مختلف سم ها مثل حشره کش ها، قارچ کش ها، علف‌کش ها از نمک های صابون استفاده میشود به طوری که در این سم ها زنجیره لیپوفیلی(چربی دوست) کربن به مولکول لیپوپروتئینی غشای سلول های حشرات وارد شده و آنها را میکشد.

کاتالیزور،سورفکتانت،امولوسیون کننده

در ترکیبات شیمیایی به عنوان کاتالیزگر و امولسیون کننده برای پلیمریزاسیون لاستیک ها و همچنین رزین های مصنوعی استفاده میشود.همچنین به عنوان سورفاکتانت در صنعت داروسازی استفاده های گسترده ای میشود،ویژگی خاص دیگر استئارات پتاسیم در ph آن نهفته است، اسید استئاریک خاصیت اسیدی دارد در حالی  که استئارات پتاسیم دارای ph  بازی میباشد.

حشره کش
حشره کش

ویژگی های شیمیایی

در حالت پایه دارای PH بازی و نقطه ذوب 180 درجه سانتی گراد میباشد.پودری سفید رنگ میباشد که در هنگام تولید ساختار محکم تر و سخت تر از سایر استئارت ایجاد میکند.و پایه های تولید آن اسید استئاریک و هیدروکسید پتاسیم میباشد.این ترکیب ، نامحلول در آب سرد میباشد و هنگامی که دمای آب را افزایش میدهیم انحلال آن به سرعت افزایش پیدا میکند این افزایش در آب بالای 70 درجه سانتی گراد به مقدار زیاد و آسانی حل میشود.

ویژگی های مولکولی استئارات پتاسیم

پتاسیم استئارات از دو بخش آبدوست و آبگریز تشکیل شده . این دو بخش ترکیبات مختلف را به تشکیل نوعی پیوند شیمیایی به نام مایسل وادار میکند که در این حالت سر آبدوست آن از بیرون و سر آبگریز آن از داخل فعال میشوند که باعث تشکیل امولسیون میشود، میتوان گفت یکی از مهم ترین ویژگی های نمک های استئارات سدیم و کلسیم در صنایع آرایشی و بهداشتی و غذایی همین خاصیت امولسیون کنندگی ترکیبات چربی در آب و بلعکس است.ناگفته نماند این ماده و استئارات سدیم از معدود استئارات هایی هستند که در آّب و الکل و چربی حل میشوند و نکته ی قابل توجه این است که بقیه ی استئارات ها در آب نامحلول اند.

امولوسیون روغن در آب و آب در روغن
امولوسیون روغن در آب و آب در روغن

بررسی استئارات پتاسیم از نظر بهداشتی و زیست محیطی

در ارتباط با خطرات بهداشتی و زیست محیطی باید دانست که سازمان غذا و دارو آمریکا و سازمان ایمنی مواد غذایی اروپا و کمیته مشترک مواد افزودنی، مصرف این ماده را در محصولات صنایع غذایی کم خطر ( به دلیل کمبود اطلاعات کافی) دسته بندی میکنند. طبق این دسته بندی محدودیت مجاز مصرف استئارات پتاسیم در محصولات آرایشی و بهداشتی و غذایی مختلف اعلام شده،بنابراین تقریبا مصرف این ماده هیچگونه عوارض جانبی خاصی به همراه ندارد.در صورت تماس با چشم آسیب های جدی به وارد میکند.

خطرات زیست محیطی

برای آبزیان سمی میباشد.
پسماند آنها میتواند در بلند مدت برای آبزیان سمی باشد

آنالیز شیمیایی استئارات پتاسیم

پارامتر نتیجه تست
نقطه ذوب 180 درجه سانتی گراد
رطوبت به درصد 0.5 تا 2 درصد
اسید چرب آزاد 1تا 0.5
شکل ظاهری پودر سفید رنگ

قیمت استئارات پتاسیم و درخواست نمونه

خرید استئارات پتاسیم شاید در نگاه اول آنچنان پیچیده به نظر نرسد اما باید دانست که خرید مواد شیمیایی نیاز به بررسی و توجهاتی دارد که میتواند تعیین کننده کیفیت و بهای تمام شده محصول تولیدی شما باشد. شما میتوانید در این مقاله از این موارد آگاه شوید.
برای دریافت نمونه و قیمت میتوانید با واحد فروش شرکت نادرشیمی در ارتباط باشید.همچنین میتوانید از طریق این خرید استئارات پتاسیم به منظور دریافت نمونه اقدام فرمایید.اگر سوالی دارید کارشناسان ما در کنارشما هستند.

5 1 رای
امتیاز دهی
دنبال کردن
اطلاع رسانی
guest

0 نظرات
بازخورد های درون خطی
مشاهده تمام نظرات
0
از نظر شما استقبال میکنیم بازخورد خود را ثبت کنیدx